Tietoja

Näiden sivujen ainoa, yksinkertainen ja vaatimaton tarkoitus on jakaa ja levittää pyöräilyn ilosanomaa.

Pyöräily on kivaa ja lähes poikkeuksetta se tekee ihmiselle hymyä.

Orvokki kesäpuvussaan 2011

Polkupyörä on ihmisen paras ystävä. Toisin kuin koiran, sen voi jättää odottamaan lukittuna pyörätelineeseen -12 asteen pakkaseen tuntikausiksi. Toisin kuin puoliso, se ei koskaan tee mitään yllättävää ja odottamatonta.

Polkupyörä on kulkuväline. Toisin kuin bussi, se on aina lähtövalmis, siitä ei myöhästy, ja siinä on aina paikka vapaana. Toisin kuin henkilöauto, se ei juutu aamuruuhkaan ja sille löytyy varmasti pysäköintipaikka. Toisin kuin paikallisjuna, se ei hyydy eikä sekoa edes kovimmilla pakkasilla.

En oikein pidä sanasta hyötypyöräily. Jos on siirryttävä paikasta toiseen niin on vain siirryttävä. Emmehän me puhu hyötyautoilusta, hyötyjunailusta tai hyötymetrolla-ajosta. Heinäkuusta 2009 olemme kokeilleet pitkästä aikaa täysin autotonta esikaupunkielämää. Aluksi arvailimme, kenen kantti nelihenkisessä perheessä ensin pettää, mutta nyt viihdymme tässä huolettomassa fillariolotilassa  oikein hyvin.

Pyöräilen paljon, ympäri vuoden. Siihen jää koukkuun. Pyöräily on minulle rakas harrastus ja elämäntapa, mutta en suhtaudu siihen sillä palavalla intohimolla kuin muutamat perheeni jäsenet.

Pyöräillessä on helppo rentoutua, koota ja jäsentää ajatuksia, hankkia uusia ideoita, tarkkailla ympäröivää maailmaa, ihmisiä.

Pyöräily on armollista liikuntaa, sitä on helppo jatkaa vaikka keho reistailee ja takuuvuodet on jo ohi. Kyllä minullakin on taka-ajatuksia. Toivon polkevani itselleni tervettä vanhuutta, saa sitten nähdä, miten käy. Elämän ihanuus piilee juuri sen arvaamattomuudessa ja yllätyksellisyydessä. Kaikki voi muuttua hetkessä, eli paras polkea pian sinne minne on unelmoinut polkevansa eikä lykätä sitä eläkepäiviin 😉

Kriittinen pyöräretki, Helsinki, kevät 2011

”Anybody who rides a bike is a friend of mine.” -Gary Fisher-

3 responses to “Tietoja

  1. Olen saanut ottaa sanoman vastaan jo – hieno homma – vautsi blog.

  2. Hei taas, olet oikeassa: pyöräilyyn jää koukkuun. Kaksi kuukautta olen nyt pyöräillyt työmatkat (8+8km) ja muutkin reissut. Ei inspiroisi enää bussipysäkillä odotella. Pyörälaukussakin kulkee melkein muuttokuorma. Vihreä Raleigh (johon arvioitiin 80 euron remontti) vaihtui lähes käyttämättömään saman tyyyppiseen ’citymaasturiin’ mutta kauniimman väriseen (satasella)!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s